luni, august 06, 2007

... prioritati ...

Toti avem prioritati... unele de moft.. altele de necesitate.. si altele.. pentru suflet... Cum stim care sunt "mai prioritare" ca celelalte?
Poate sunt legate de varsta... cu fiecare pas facut in viata avem altele pe primul plan... avem altele pe care trebuie sa le facem inaintea tuturor celorlalte... casa... munca... dragoste? asta sa fie ordinea?

Era un timp cand credeam ca dragostea este pe primul loc... ca daca iubesti... toate vor veni daca ai putina rabdare... in ultima vreme... ma tot incearca lumea... vor sa ma convinga, ca nu este asa... ca fiecare se descurca pentru el nu pentru un partener sau pentru cel pe care vrea sa il iubeasca... stai cat este bine... dai de hopuri... lasi capul plecat si mergi mai departe... Daca iubesti cu adevarat poti trece peste orice? Cum definim acum orice'ul asta.. ca este o problema de definitie... peste ce nu am putea trece atunci cand vine vorba de partener si de prioritatile personale?

Sa fim oare singuri pe lumea asta...? nevoiti sa ne cautam in permanenta pe noi si pe cei din jur? condamnati oare sa traim bine doar in anumite perioade si cu cine ne dicteaza astrele...?

Sa ajungi sa ai o relatie.. cat trebuie sa cedez din persoana mea pentru a fi pe plac partenerei si cat trebuie sa lase ea pentru mine? Cat sa las din mine si ceea ce sunt eu si ce voi deveni dupa?


optiune si prioritate... nu accept sa fiu o optiune cand esti pentru mine o prioritate...


etichete... prejudecati... socializam si mereu suntem incautari pentru a gasi persoana cu care sa ne intelegem perfect.. care ne intelege si sprijina asa cum suntem... care ne iubeste pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce suntem pe moment... ne iubeste pentru ceea ce este ea atunci cand este cu noi... socializam si gasim persoane cu care sa petrecem timpul... si sa aceeptam odata cu o persoana care intra in viata noastra.. si alte cunostinte venite "la pachet" promotional sau nu...



Acum ceva vreme... ma gandeam ca toate au o rezolvare daca vrei... ca toate se indreapta.. ca toate se pot schimba... daca vrei!... cat am vrut eu? cat a vrut ea? ... of... cat am vrut...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant mod de abordare. Daca ai stii ca raspunsurile sunt atat de aproape de tine... Trebuie doar sa schimbi putin unghiul din care privesti intregul. In rest, felicitari! Mi-a placut!

Anonim spunea...

prioritatea e definta in DEX asa: "Însuşirea de a fi primul în timp; dreptul de a ocupa primul loc ca importanţă, ca valoare"...asta iti raspunde la intrebarea "Sa fim oare singuri pe lumea asta?"...si ca sa continui, mi-am amintit un citat de-al lui Blaga, care spunea asa "Dumnezeu a dat definitia egoismului prin porunca "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"...:)

YOIO spunea...

tind sa cred ca faza cu renuntarea de sine si "pachetul promotional" este adevarata. In ceea ce priveste cautarea perechii, asta s-ar putea spune ca este o optiune. Mitul androginului spune ca femeia si barbatul au fost candva o singura entitate, dar pedepsita fiind de zei, aceasta faptura s-a impartit in doua si de atunci suntem condamnati sa ne cautam jumatatea, poate despre asta e vorba.