miercuri, august 08, 2007

"ce ma? ... vezi ca am cotor de ceapa'n buzunar?"

Romani... balcanici, europeni, pamanteni... neam de traista vesnic cu prazul in dinti cautam in fiecare zi modalitati de demonstrare a indobitocirii neamului, cautam afirmare in cartea recordurilor si ne lafaim in masini luxoase de sute de mii de euro, continuand sa locuim la bloc, unde apa este ruginie si ghenele au dat de mult pe dinafara in asteptarea salubrizarii corespunzatoare...

Facem curat pe artere importante de drum doar cand facem propaganda... sa aratam ca se poate.. dar de prevenit din timp nu prea... gasim in magazine vanzari ridicate la parfumuri scumpe dar nu si la sapun sau pasta de dinti... porcusorul de la subrat sta linistit, mancat si intretinut de educatia precara pe care o avem... ne pasioneaza mai mult gadgeturile si internetul masinile tari si viata mondena decat propria igiena... suntem preocupati de altii si dam vina pe secolul vitezei atunci cand dusul nostru dureaza 2 minute este facut 1 data in zi si doar in anumite zone... avem pretentii din cele mai felurite si creanga din ochi nu o vede nimeni.. sau o ignora pur si simplu.. o pun langa porcusor si isi vad ocupati de afaceri... toti sunt prinsi de anteprenoriale inteligente.. atent studiate in state si alte tari dezvoltate din europa.. si uitam ca am trecut peste fundatie.. si construim direct acoperisul... am creat in ultimii ani de zile o fatada trista, am acoperit lipsurile cu prost gust si nu este o alegere demna de un popor care se bate cu pumnii in piept pe la toate intalniriile internationale ca am dat lumii genii si oameni de valoare... au fost ei.. meritul lor.. cat ai contribuit tu romane la curatenia orasului, a ta sau la educatia tinerei generatii?

Muncim ca tractoarele si nu intrebam nimic, continuam sa mergem ca magarii'n ceata si singurele preocupari ale omului de rand sunt cele legate de asa zisele vedete autohtone care se dau in fiecare zi intr'un spectacol monden de prost gust... gasim placere in necazul altuia si ne intristam teribil cand mai moare un sef de clan mafiot sau intra la puscarie (mai rar) vre'un functionar corupt... traim cu handelu' la nas si nimeni nu il da din drum pentru ca miroase... n'avem de ce sa ne suparam atunci cand europenii se uita la noi diferit.. pur si simplu nu ne inteleg... desi in toleranta lor imensa.. gasesc loc si pentru noi.. sa ne intinda o mana.. ca doar ne'am obisnuit cu cersitul... ne'am obisnuit cu milogeala si daca nu ni se da.. plangem si facem reclamatii...

Vrem sa fim auziti si sa ne afirmam dar fara efort... comoditate... printam documente despre cum sa ne prezentam la interviuri si ramai stupefiat cand vezi ca ai o nota de subsol in care ti se atrage atentia ca la interviu trebuie sa fi spalat si curat imbracat... de parca zi de zi.. preocuparile tale sunt altele si n'ai timp de igiena, iesi pe geam si tragi tare in piept aerul jegos de Bucuresti si te bucuri ca astazi iti vine leafa mult asteptata si iti permiti sa iesi in mall sa iti etalezi noile tzoale achizitionate de pe la verii tai plecati in Spania.. "la cules"... nu stiu de ce toata lumea a ramas surprinsa de rezultatele proaste de la bac (cele reale) fiind scazute.. si nimeni nu si'a pus un semn de intrebare cand emisiuni de ultima speta au rattingul cu mult peste cele care au ceva de spus... spre final nu imi vine decat o singura replica in minte si din pacate nu imi apartine: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tineret , Mandria Tarii, Revolta-te!!!!...ca degeaba te revolti - asa intre noi fie vorba....si tot asa intre intre noi, zic: Mariusik, tu esti mai destept ca Badea, omule. A zis si el o vorba...si zdrag!...adevarul absolut!(Offff!!)

Andreea spunea...

Cititor fidel. Scrie mai des, George !

YOIO spunea...

La bac-ul de anul asta s-a copiat ca la oricare altul si copii buni sau mediocrii au ajuns sa ia note mai mici decat "copii destepti" (sa se simta aici si o urma de oftica). Emisiunile slabe cu audienta mai mare decat cele care au ceva de spus sunt pur si simplu placute de majoritatea oamenilor de rand, pentru ca romanii si in ultima vreme toti oamenii, tind sa fie neinformati si sa se complaca in mediocritate ceea ce nu inseamna neaparat prostie ci doar ignoranta.